Compliance Consultant Sweden Life Sciences

Compliance Consultant in Sweden

Join the Epista Life Science team in Sweden

Epista Life Science är ett konsulentföretag som arbetar med att ständigt utveckla och optimera regulatorisk compliance, både för våra kunder och för Life Science branschen i stort. Epista grundades i 2009 och har sedan dess växt kraftigt, och idag är vi cirka 40 dedikerade och livsnjutande kollegor. Vårt huvudkontor ligger i Hørsholm, norr om Köpenhamn, och för att vara ännu närmare våra svenska kunder har vi har nyligen öppnat ett kontor i Helsingborg. Vi har en dynamisk kultur med stora ambitioner för framtiden, och om du söker utvecklingsmöjligheter och vill bli del av ett ambitiöst team, kontakta oss.

Om rollen: 
Som Compliance-konsult i Epista blir du en del av ett kompetent och ambitiöst team som överbryggar glappet mellan IT, QA och affärslinjen i Life Science branschen. Du kommer att bli involverad i många typer av projekt, framförallt inom IT compliance och systemvalidering. En stor del av din tid kommer att spenderas tillsammans med våra kunder, som till största delen verkar inom biotech- och läkemedelsbranschen och inom medicinteknisk utrustning. Du kommer att bli involverad i breda projekt-teams och jobba tillsammans med ledande experter inom området. 

Du uppskattar en omväxlande och flexibel arbetsdag och ska vara inställd på en del reseaktivitet, oftast mellan Storstockholm och Öresundsregionen. 

Våra projekt och våra kunders behov spänner över en stor bredd och det är därför viktigt att du har både tekniska och regulatoriska kunskaper samt erfarenheter. Beroende på dina kompetenser och dina intressen, kommer du att kunna arbeta med allt ifrån strategiutveckling, compliance, validering, och kvalitetssäkring, eller med scoping, planering, och genomförande av kundprojekt. Epista-teamet har flerårig erfarenhet från Life Science branschen, både som tekniska experter och som projektledare, och tillsammans hjälper vi våra kunder att nå sina mål genom att skapa optimala förutsättningar. 

Dina kvalifikationer: 
Du har en universitetsexamen och minst 5 års arbetserfarenhet med IT compliance, validering av datorsystem, kvalitetskontroll, regelverk eller liknande. Det är en fördel om du har erfarenhet med IT QA/QC från Life Science branschen och/eller konsulterfarenhet. 

Du är pålitlig, har lätt för att samarbeta med många typer av människor och har förmågan att anpassa dig till olika situationer och därmed fungera som en trovärdig samarbetspartner för Epista’s kunder. Du är driven, resultatorienterad och ambitiös, och behöver dessutom vara självständig och kunna strukturera din egen arbetsdag. 

Om Epista:
Vi fokuserar på att bygga långvariga relationer, vilket har varit nyckeln till vår framgång både internt i teamet och tillsammans med våra kunder. Atmosfären på vårt kontor är dynamisk och oformell och vi sätter stort pris på att bemöta våra klienter med respekt och professionalism. Vi menar att synergi skapas genom att samarbeta på tvärs inom organisationen och på tvärs mellan individer med olika bakgrund. Det är viktigt för oss att ha balans mellan jobb och fritid och vi värnar därför även om våra anställdas privatliv. Vårt huvudkontor ligger i Hørsholm norr om Köpenhamn i Danmark och vårt nyöppnade första svenska kontor hittar ni i Helsingborg.  

Läs mer om Epista, vår vision, våra värden och tjänster

Kontakta oss: 
Är det dig vi söker? Hör av dig! Har du frågor om rollen eller är intresserad av att söka, skicka din motiverade ansökning och CV till Robert Pettersson på rpe@epista.com